<>Startpagina: Techniek

Onderhoud Accu

Dit artikel over accu's heb ik overgenomen uit een artikel in Moto73 van 6 april 2000  van Bob van Harten van de firma Varta. Daarvoor natuurlijk mijn dank!

Voor de moderne onderhoudsvrije accu's geldt dat deze zijn gevuld met een eenmalige (gel-)vulling en ze zijn geheel verzegeld, zodat de ladingstoestand niet met een zuurweger kan worden gecontroleerd. Een nieuw gevulde accu heeft slechts 80% van zijn capaciteit. Door de accu onmiddellijk na het vullen minstens 4 tot 6 uur met een spanningsbegrensde lader (maximaal 14 volt) te laden, behaalt deze zijn volledige capaciteit. De rustspanning  is dan tenminste 12,7 volt. Via de motordynamo is dat niet te doen, de laadstroom is dan te hoog. Dat kan leiden tot blijvend capaciteitsverlies.
Door een te hoge laadstroom kan de gel tussen de platen namelijk indrogen. Een veilige laadstroom is  1/10 van de capaciteit. Dus een 12Ah accu mag met maar 1,2 Ampère worden geladen. Bij winteropslag dient de accu vol geladen weggezet te worden, dus met een rustspanning (dat is minimaal 4 uur na het laden) van 12,7 Volt. De rustspanning moet vervolgens elke 2 maanden worden gecontroleerd. Aan die spanning kun je, grof gezegd, ook de ladingstoestand van de accu zien (zie tabel).

Globale waarden Qua laadtijd afhankelijk van de ladingstoestand en de capaciteit:
Klem of rustspanning (Volt) Ladingstoestand Batterij Laadtijd met stroom is 0,1 x capaciteit accu (Ampère)
12,7 100% 0 uur
12,5 75% 4 uur
12,2 50% 7 uur
12,0 25% 11 uur
11,8 0% 14 uur

Bij een spanning van 12,4 Volt of lager dient de batterij onmiddellijk weer 12 tot 24 uur te worden opgeladen. Langer laden is geen probleem, maar maximaal een week. Het is voor een leek moeilijk te controleren of een accu nog goed is. In elk geval is de motordynamo niet in staat een  volledig ontladen accu weer op te laden.
Om bij een sterk ontladen accu de maximale capaciteit weer terug te krijgen kan het nodig zijn de accu een aantal malen te laden en weer (gedeeltelijk) te ontladen. Is een goed geladen en ontkoppelde accu de volgende dag toch weer leeg, dan kan er een interne lekstroom aanwezig zijn, dan kan de accu dus kapot zijn.

Created 25 november 2001