Nieuwe Banden FZS600

Startpagina: Techniek

Onderaan staan de meest recente bandenwissels

De eerste bandenwissel was op 1 februari 2003:

Na ruim 11000 km BT057 banden (standaard montage) wilde ik iets heel anders proberen.
De vorige Fazer had ik gekozen voor BT020 achter en later een BT010 aan de voorkant. De BT020 had wel een goede levensduur en wegligging, maar het shimmy probleem (schuddend stuur tussen de 60 en 80 /km uur als je het stuur loslaat) ging er niet van over. Integendeel het werd er alleen maar erger van.

Michelin Pilot Road op het achterwiel
16 cm breedte

Eigenlijk was de voorband nog lang niet versleten, maar om een goede indruk van een nieuw merk en type band te krijgen, is het verstandig en beter, maar natuurlijk ook wat duurder om gelijk de voor- en achterband te vervangen.

Hier en daar eens wat gebeld en ge-emaild en uiteindelijk met Leen Post een deal gemaakt om voor 280,- 2 bandjes te monteren. Daarvoor moest ik wel met 2 losse wielen komen, maar dat is geen probleem voor mij.

 

's-ochtends dus de wielen gedemonteerd en daarmee naar Leen Post gereden. 's-middags de wielen weer opgehaald (wel even 280,- betalen) en daarna eerst het voorwiel weer gemonteerd.


Van deze hele actie heb ik een aantal foto's gemaakt en tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat extra onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. (Pro-link veersysteem gesmeerd en remmen gereinigd)

Michelin Pilot Road

Zo stond de motor erbij nadat het voorwiel er al weer in stond. Hier ben ik ook al bezig geweest met het schoonmaken van de kettingspanners die aan de binnenzijde van de achterbrug zitten. Deze waren ondanks alle goede zorgen toch iets aangetast door corrosie. Met een koperen borstel in de boormachine helemaal gereinigd en in de vaseline gezet. Hieronder een close-up van de Michelin Pilot Road banden.

Michelin Pilot Road

Michelin Pilot Road
Zo ziet het er uit als alles weer gemonteerd is en schoongemaakt. Vooral de achterbrug en kettingkast waren nogal smerig

Vanuit een andere hoek na montage.Michelin Pilot Road

Eerste indrukken van de Michelin Pilot Road banden (na ruim 2 weken):
Sturen iets minder zeker dan de Bridgestone BT020 achterband, ik heb de achtervering nu iets strakker gezet (3 kliks vanaf maximum) de schaamrandjes links zijn nog ongeveer 1,5 cm en rechts ruim 2 cm breed. Eerst maar eens op temperaturen van ruim boven nul gaan wachten.
Het hele shimmy effect is nu dus wel verdwenen en dat is alvast heel positief.

Inmiddels (april 2003) heb ik al goede ervaringen met deze Michelins, niet helemaal de grip van de BT020, maar zeker beter dan de BT057, qua stabiliteit zijn ze geweldig (geen shimmy meer). Ook de slijtage lijkt erg mee te vallen. De achtervering staat weer een klikje losser, om het wegcontact bij korte hobbels wat beter te houden.

Sinds 8 augustus 2003

 heb ik er weer een Bridgestone BT020NT op zitten. Na eerst een lekke band na zo'n 4000 km en reparatie is na 5000 km de Michelin weer lek gegaan (dezelfde plek) Dus toen maar een nieuwe.
Voor mij geen Michelin meer. Bridgestone levert toch hogere kwaliteit en betere grip af.

Bridgestone BT020

Hieronder wat detail foto's van het reinigen en smeren van het Pro-Link monoveer systeem van de Yamaha. Omdat af fabriek er nogal wat zuinig met lagervet wordt omgesprongen en wat extra smering voor zo'n kwetsbaar en toch redelijk zwaar belast mechaniek geen kwaad kan, heb ik het gedemonteerd, gereinigd, gesmeerd en wederom gemonteerd.

Pro Link veer systeem

Hier een close-up van het inmiddels weer gereinigde en gemonteerde Link systeem. Hier ontbreken nog de 2 verbindingstangen die het Link systeem met de achterbrug verbinden. Verhoging c.q. verlagingsetjes voor de Fazer gebruiken respectievelijk kortere en langere verbindingstangen. De standaard hart op hart lengte van de Fazer 600 stangen is 139 mm 

Pro Link veer systeem

Pro Link veer systeem

Hier links een foto waar wederom de verbindingsstangen van het link systeem nog ontbreken. Alle scharnierpunten maken gebruik van naaldlagers en gehard stalen bussen. Goed reinigen en daarna veel vet gebruiken bij het weer monteren.
Sinds 27 Augustus 2005

een Nieuwe BT014 voorband erop
 (EUR 119,-) en op 2 september 2005 ook een nieuwe BT014 achterband 
(EUR 180,-)
Helaas nu wel weer aardig wat shimmy, maar het vertrouwen is goed en het stuurt echt subliem die nieuwe banden.

Ik heb dus zo'n 18000 km en 2 jaar gedaan om er een BT020R doorheen te draaien. Dus dat is echt heel netjes!

BT014F
BT014R Hierboven de nieuwe BT014F met daarachter nog de BT020R.

Hier links de nieuwe BT014R.

Op 17 augustus 2006 een lekke achterband geconstateerd bij km stand 41225 (zie dagboek)
Er zat nu een krammetje in het loopvlak en toen ik die verwijderde, bleek de band dus helaas lek te zijn.
Even het krammetje terug gestopt en de druk gemeten. Er zat nog 1,9 atm in, dus was die al langzaam aan het lekken geweest.

Omdat ook al de slijtage-indicatoren aardig dichtbij het loopvlak kwamen, en de band eigenlijk ook al aardig vierkant aan het worden was, had het niet meer dan 3000 km extra kunnen duren, voordat echt vervanging door slijtage noodzakelijk was.
Mijn ervaring met BT014 is dat het in de regen wel een goede band is, die daar ook veel vertrouwen geeft, maar als je hem vergelijkt met een BT020 waar ik bijna 18k mee heb gereden, is het toch niet de band die ik zoek.
Ook droog stuurt die best goed, maar niet echt beter dan een BT020.

Daarom eens iets heel anders gezocht, via testen in Motorrad, kwam ik een aantal nieuwe banden tegen, waarbij de Pirelli Diablo Strada als sportband erg goed is en de Metzeler Roadtec Z6 als toerband er erg goed uit komt.

Ook qua tegengaan van shimmy schijnt de Metzeler het als voorband erg goed te doen, maar nu alvast eerst maar eens als achterband gemonteerd.

Los wiel met nieuwe band:

Metzeler Roadtec Z6 160/60 ZR17

Nog even goed poetsen en dan...

 


Vandaag (18-08-2006 kmstand 41200) daarvoor naar Numansdorp geweest bij een Profile bandencenter beter bekend als S&G Motorbanden.
Als je met los wiel komt, was het totaal EUR 192,50 voor een 160/60 ZR17 TL69W. dus zo'n 12,50 duurder dan bij kwikfit voor een BT014R
Band heeft veel groeven, dus ook een goede waterafvoer en qua slijtage moet die er ook wel 12 15k kunnen draaien (met mijn rijstijl)

Binnen 1,5 uur was ik weer thuis en 's-middags even het wiel weer gemonteerd. Dit weekend misschien al even inrijden, zodat de siliconenlaag eraf is. In het dagboek en misschien ook hier, zal ik er wel wat over schrijven, hiernaast nog 2 foto's.

...weer gemonteerdMetzeler Roadtec Z6 160/60 ZR17
(10 sept 2006) 
Nu staat de teller op 42200 dus zo'n 1000 km ervaring met de nieuwe achterband.
Bandje stuurt lekker en ik zie nog niets van vierkant worden. Ook de schaamrandjes zijn niet zo groot meer en qua stuureigenschappen, zit het een beetje tussen een BT020 en een Michelin Pilot Road in.
Straks als het weer natter en kouder wordt, moet die Z6 zich echt gaan bewijzen.
29 sept 2006 km 43500 Nog steeds tevreden over mijn nieuwe achterband. Nu dus al weer 2300 km en nog bijna helemaal gaaf. Ook de schaamrandjes zijn al zo goed als weg.
16 dec 2006 km stand 63700
Nu heeft de zwarte Fazer ook 2 nieuwe bandjes: Roadtec Z6 van Metzeler.
Eindelijk ben ik van de Michelin Macadam X100 en de Sportec M1 met de afwijkende maten af. Voor bijzonderheden: zie het zwarte fazer dagboek. Bij de bandjes.
 
Vandaag (28-03-2009 km stand 60597) een nieuwe achterband gemonteerd. Daarvoor bij KMS motoren geweest en het bandje laten monteren. Daar kun je met een los wiel en band komen en dan wordt die gemonteerd en uitgebalanceerd voor 15 Euro.

Het is wel een 170/60 ZR17 geworden, maar dat scheelde echt zo'n 60 Euro omdat dit een bandje was wat in de aanbieding was bij www.sportmotorbanden.nl
(leuk adres met scherpe prijzen en lage verzendkosten) 

Met de vorige Metzeler heb ik dus bijna 20k gehaald!!

Hiernaast en hieronder nog 2 foto's.

Metzeler Roadtec Z6 170/60 ZR17
Ook de ketting is weer schoon en de achterbrug

Zo moet die er wel weer even tegen kunnen.

Metzeler Roadtec Z6 170/60 ZR17

Copyright 2005-2009 Ted Damen

Startpagina: Techniek