Startpagina: Techniek

Bougie Diagnose

Om te kunnen controleren of je motor wel het juiste mengsel krijgt, is het bestuderen van je bougie een heel belangrijk gegeven.

Hier kan echt van alles mis zijn:

  • Te rijk mengsel

  • Te arm mengsel

  • Sporen van hoog olieverbruik

  • Te koude bougie (verkeerde warmtegraad)

  • Te hete bougie (verkeerde warmtegraad)

  • Sporen van mogelijke motorschade b.v. detonatie (pingelen)

Mij ging het er in eerste instantie om te bepalen of het mengsel van mijn Fazer 600 wel juist stond afgesteld.
Ik had namelijk de week ervoor mijn carbs synchroon gesteld en de mengselschroeven iets bijgedraaid.
Achteraf had ik natuurlijk eerst de bougies moeten bekijken en daarna pas moeten gaan afstellen, maar daar kwam ik wat te laat achter!

Hoe ga je te werk: Rijd gewoon een redelijk stuk met de motor en stop de motor en schakel hem dan direct uit.

Bij motorraces wordt vaak vlak voor de pitsstraat op vol vermogen de motor uitgeschakeld en met ingetrokken koppeling de pits ingereden, om zoveel mogelijk de bedrijfstoestand van de motor te kunnen aflezen van de bougie!

Zover hoef je natuurlijk niet te gaan, maar zorg er wel voor dat je de motor niet een tijdje stationair laat draaien en let er natuurlijk wel op dat de choke eraf is!

Verwijder dan een bougiekap. Pas op dat kan heet zijn!
Voordat de bougie wordt uitgedraaid, natuurlijk wel zorgen dat eventueel zand en vuil wat zich op de cilinderkop kan bevinden NIET door het bougiegat naar binnen kan vallen. want dat kan alleen maar motorschade opleveren! Maak zonodig eerst de cilinderkop goed schoon en gebruik desnoods een stofzuiger met een slangetje om alles weg te zuigen.
Verwijder daarna pas de bougie, let ook op dat het aandraaikoppel van de moderne bougies niet echt groot is, dus normaal gesproken merk je al dat zo'n bougie echt niet zo vast zit, dus bij het later weer terugzetten dus ook niet te zwaar moet worden aangedraaid. (Je bent dus gewaarschuwd, want een reparatie gaat bij kapot gedraaid schroefdraad heel veel geld kosten)

Als de bougie er nu uit is kun je de eigenlijke diagnose gaan doen.

Hieronder vind je twee foto's van een van mijn bougies:

Best moeilijk om hier een scherpe foto van te maken, maar ik hoop dat een en ander nog te onderscheiden is. Op deze foto zie je dat het massapunt van de elektrode toch ook een mooie koffiebruine kleur heeft en dat zou het juiste mengsel aanduiden. De vonk is in ieder geval in orde.

Op deze foto zie je dat de bovenkant van de foto toch een enigszins zwarte rand vertoond, wat duid op een iets te rijk mengsel.

Als je nog heel veel  meer over bougie diagnose wilt lezen, moet je eens de volgende links bezoeken:

http://www.ingfatrygg.se/Spark_plug_diagnostics.html (Echt heel compleet met veel foto's)

of eens in een zoekmachine de zoekterm 'spark plug diagnostics' intypen dan vind je er echt van alles over.

Denk je echt: "dat is niets voor mij" en vertrouw je toch de afstelling van je motor niet, bezoek dan de dealer of bezoek eens een DynoJet center, daar kunnen ze met testruns en afstellingen een zo goed mogelijk presterende en afgestelde motor tunen. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

Bij ernstige problemen met de motor, zoals een extreem hoog olieverbruik etc, is er natuurlijk veel meer aan de hand dan een verkeerde afstelling en dan is de dealer of een hele goede zelf sleutelaar / hobbyist de enige oplossing.

Created 15 februari 2002