Startpagina: Techniek

30000 Km beurt

Omdat de 20000 km beurt ook in eigen beheer werd uitgevoerd en geen problemen gaf, heb ik nu ook de 30000 km beurt zelf gedaan.

Hieronder ook wat foto's en daaronder het verhaal erbij.

Wat onderdelen

Stuur eraf

Remblokken achter

Km stand 29676 op 22 nov2004

Mijn voorbereidingen bestonden uit het bestuderen van het onderhoudsboekje en de facturen van andere beurten die mijn motors hebben gehad.

De te controleren zaken met daarbij de onderhoudsintervallen geven netjes de uit te voeren werkzaamheden aan.

Bij deze 30000 km beurt heb ik de volgende zaken uitgevoerd:

Dit keer waren de achter remblokken al voor zo'n 70% versleten en heb ik er nu Lucas blokken ingezet.
Bij de voorremklauwen heb ik de zuigers gereinigd (zonder de-montage !!) en zowel bij voor- als achterrem de remolie vervangen.
De voorremblokken zitten op zo'n 60% versleten dus kunnen nog wel even mee. reinigen was voldoende en de glijvlakken met wat kopervet insmeren bij de montage. De nieuwe remblokken liggen al een jaar te wachten maar zijn nog steeds niet nodig.

Met de nieuwe bougies erin (CR9E) loopt die weer netjes rond ook als die nog koud is. Wel eerst de ruimte rond de bougiekappen met een compressor schoon gespoten, omdat hier altijd veel steentjes en zand tussen ligt en dat wil je niet in een bougiegat hebben!
Misschien dat de carbs binnenkort nog eens synchroon gesteld worden.

Met het vervangen van de olie en het filter was het opmerkelijk dat voor het nieuwe oliefilter (merk Champion) een kleinere sleutel gebruikt moet worden dan bij het Yamaha filter. Gelukkig had ik nog een kleinere maat, omdat ook de Honda Hornet een kleiner filter dan de Yamaha heeft. (Zie foto)

Banden kunnen zowel voor als achter nog wel een paar duizend km mee. Dus dat scheelt weer.
De voorband begint met name bij het insturen wat minder te worden, dus zal die straks ook samen met de achterband worden vervangen.

Bij het vastzetten van o.a. de remklauwen en het oliefilter heb ik weer gebruik gemaakt van de momentsleutels, want dit soort onderdelen mag zeker niet te vast of te los worden gemonteerd.

Alles bij elkaar ben je er toch wel enkele uurtjes mee bezig, maar ja daardoor leer je ook wel beter je motor kennen en je bespaart nog eens wat ook. De totale kosten waren nu ongeveer 80,- (komt ook door de bougies en de remblokken)
Anders was ik zeker ook nog 135,- werkplaatstarief kwijt geweest.

Voor bepaalde werkzaamheden zoals het kleppen stellen, vervangen van koelvloeistof en reparaties aan het motorblok, koelsysteem e.d. zou ik toch de dealer aanbevelen, omdat vaak speciaal gereedschap of vakkundigheid/ervaring vereist is.
Bij de 40000 km beurt komt het kleppenstellen/controleren wel aan de beurt en zoals het er nu naar uit ziet, ga ik dat gewoon ook zelf doen.
Alleen als de nokkenassen er dan echt uit moeten, wordt het wel goed opletten!
Maar dat is pas over 10000 km!

Toegevoegd  5 dec 2004:
Inmiddels nog 2x de carbs synchroon gezet. Blijft toch een secuur en lastig klusje om het echt helemaal perfect te krijgen. Zeker met de Twinmax, waar je telkens maar 2 carbs tegelijk kunt meten.
Als ik ooit nog eens een Carbtune 2 kan regelen voor weinig dan wil ik eens kijken of het daar makkelijker mee gaat.
Ik ben alleen niet van plan om bijna 100 Euro voor 4 plasticbuisjes met wat stalen pennetjes te betalen.
Het is een hele simpele en makkelijke fabricage, die eigenlijk voor de helft van de prijs ook best aangeboden kan worden.

Created 20 november 2004

Startpagina: Techniek