Dimlicht aanpassing Versie 2 Fazer FZS 600

Startpagina: Home Motor

Er zijn twee ombouw opties:

  1. De meest beschreven versie die je kunt vinden heeft als nadeel dat de lichtschakelaar op je rechter stuur mogelijk zou kunnen inbranden doordat 2x zoveel vermogen moet worden geschakeld. 
  2. De versie die hieronder beschreven staat, met een extra relais die de zware belasting van de schakelaar wegneemt en waarbij de schakelaar alleen een relais ( 80 Ohm) moet schakelen dat is dus slechts 150 mA opgeteld bij de 4A van het linker koplamp-dimlicht.

Versie 2 staat hieronder beschreven, Vind je deze ombouw te moeilijk, dan kan versie 1 gekozen worden, hierbij loop je wel wat meer risico op een kapotte lichtschakelaar!
Sinds half januari 2001 heb ik versie 2 van de ombouw met succes op mijn motor uitgevoerd, dus is deze handleiding echt origineel van mijn hand en deze werkt dus ook goed.
Bovendien is de door het relais geschakelde +12V al opgepakt vanaf een gezekerd +12V punt die al voor de koplampen gebruikt zijn. (mijn opleiding was elektrotechniek), dus schakeltechnisch zit het echt goed, want ik heb het schema van de FZS600 erbij gehaald, om zeker van mijn zaak te zijn en ook om de juiste aansluitpunten te vinden.
Mocht je interesse in het elektrische schema van de FAZER 600  (model < 2000 ) hebben, klik dan met je rechter muisknop op deze link en sla het schema op ( JPG van ruim 800kByte). Knip met een fotobewerking programma dit schema in tween zodat je het dan op 2 A4tjes kunt afdrukken. Haal zonodig ook even het contrast en helderheid op dan wordt die mooi zwart/wit. 

Versie 2 

Met een aantal foto's zal ik proberen duidelijk te maken wat de bedoeling is.

Eerst volgt nog de gehele beschrijving:

Om vanuit de schakelaar Dimlicht/Grootlicht bij de rechter gloeilamp uit te komen is al een groene draad vanaf die schakelaar aanwezig in de kabelboom. Deze groene draad eindigt in een stekker onder de tank in een stekkerdoos. Deze (blauwe of zwarte) stekker in de zwarte stekkerdoos is een zespolige stekker, waarvan aan de ene kant (de vrouwtjes kant) slechts 5 van de zes draden gebruikt zijn. Het gaat dus om die aansluiting die moet je verbinden met de spoel van het nieuwe DimLichtRelais (afgekort DLR). Hiervoor moet je  de stekker uitbreiden met een extra contrastekkertje, met daaraan de extra draad naar de spoel van de DLR.
De schakelcontacten (enkelpolig relais) van het DLR gebruik je om de 12V achter de koplampzekering te schakelen naar de gloeidraad dimlicht van het rechterkoplampje.
Dus vanaf het schakelcontact van de DLR moet je een draad trekken vanaf de stekkerdoos via de draadboom naar je koplamp.
Als DLR heb ik gebruikt een standaard autorelais 12V / 21A zoals b.v. de Siemens V23034-X0003 een 30 Ampere uitvoering is natuurlijk ook goed.

Hier zal ik eerst het elektrische deel bespreken:
Let op al deze stekkers zijn terug te vinden in de stekkerdoos onder de tank! Daar komt ook het extra relais en de draadzekering.

Hier de detailbeschrijving voor het aansluiten van de extra (groene) draad naar het rechter dimlicht toe:

Ik heb zelf eerst de stuurkuip gedemonteerd. Ook de 2 schroefjes bij de tank natuurlijk los en nog wat beschermkapjes aan de binnenzijde demonteren.
Daarna de spiegels eraf. Dan met de glimmende inbusbouten (4 stuks) losmaken komt de stuurkuip los. Laat hem niet vallen en denk aan de stekkers van de twee koplampen, het parkeerlicht en de knipperlichten. Vraag een hulp erbij.
Tape de extra draad aan de onderkant van je draadboom vast, zodat die uit zicht blijft, zorg dus wel voor draad van voldoende dikte en goede isolatie en zorg ook dat deze draad nergens klem komt te zitten want kortsluiting kunnen we natuurlijk niet gebruiken.
Buig het stekkertje voor bij de lamp (blauw type met blauw ringetje eraf gehaald) in de breedte iets uit en probeer of die op je lamp schuift, niet te zwaar. (Die schuifstekkers bestaan van klein naar groot in drie kleuren: rood, blauw, geel)
De extra stekker op je gloeilamp kun je het beste aan de extra draad solderen, kijk wel of die goed in de zwarte 3 polige lampstekker past. Hij moet een beetje vast klemmen.
Monteer daarna alles weer netjes, zeker die rubber plaatjes bij de spiegels en de stofkappen zijn wat lastig.
En dan heb je veel meer licht! Als extra beveiliging zit de draadzekeringhouder al vr het DLR relais, die ook in de stekkerdoos onder de tank is geplaatst, dan is ook de modificatie uit te schakelen, door het verwijderen van de zekering uit de houder. Alleen het relais wordt dan nog wel bediend.

Kijk wel of de afstelling van de rechter koplamp qua hoogte nu ook goed is, Schijn op een afstand van een meter of 5 op een muur en stel zonodig de hoogte van het rechterdimlicht bij.
Het bovenste stelschroefje indraaien betekent schijnt meer naar boven en meer naar buiten.
Neem de hoogte afstelling van de linker koplamp als voorbeeld.
Het onderste (meer naar het midden)  stelschroefje indraaien betekent: schijnt meer naar beneden en meer naar binnen. Doe maximaal 1 rondje tegelijk.

Hier volgen de foto's met nog wat toelichting

 

 

Het schema links boven is origineel en daar onder is de uitbreiding met relais in schema weergegeven

klik op het onderste schema voor een vergroting!

Hier naast een idee van de gebruikte stekkers en ook welke vorm deze gebogen moet worden om over de lampvoet te passen (in het zwarte 3 voudige stekkerblokje achter de koplamp dus) Hier is dat de groene draad met een stekkertje eraan vast gesoldeerd. Ook is hier de zekeringhouder te zien (zwart met bruine 5A zekering erin)
De witte draad gaat naar de spoel van het relais en komt dus van de Hi/Low schakelaar die op de linker stuurhelft zit

Op de 2e foto hier links staat dus het relais afgebeeld welke ik hiervoor gebruik.

Deze is in elke goed gesorteerde autoshop te koop. 
Daarnaast nog 1 meter soepel draad van voldoende dikte (min. 1mm2 doorsnee). Bij voorkeur groen. 
Dit is de stekkerdoos onder de tank
De stekkerdoos open. Let op deze 6 polige blauwe stekker kan ook zwart zijn.

Hier zie je dat als extra draad een zwarte kleur gebruikt is.
Deze draad moet dus naar de spoel van het DLR relais.
Je ziet ook de 3 polige bruine stekker (voor de +12V) er al onder zitten.
Deze foto is zonder het relais!

Hier zie je mijn Fazer met tank omhoog en bij de pijl de zwarte 6 polige stekker, waarschijnlijk vanaf model 2000 zwart. Ook deze foto is zonder het relais!
Hier in grove lijnen aangegeven hoe de extra draad bij het rechter dimlicht moet komen. Hier zie je ook de inbusbouten voor de kuipbevestiging.
Nogmaals een detail van de hier losgehaalde stekker. De gloeilamp met drie aansluitingen wordt nu wel volledig gebruikt.
Het resultaat in stand dimlicht!

Succes en voorzichtig met ombouwen!
Nogmaals: Ik ben niet aansprakelijk voor eventuele  (juridische) problemen en schade die optreden bij of na het ombouwen van je Fazer dim verlichting! Dus als je niet zeker van jezelf bent; NIET DOEN!

Startpagina: Home Motor