Dagboek van mijn zwarte Fazer uit 1998

Startpagina: Home Motor

Op deze pagina zal ik een dagboek bijhouden met wat wetenswaardigheden inclusief de kosten van deze in januari 2006 als 2e hands  gekochte Yamaha Fazer.
Lees wel van beneden naar boven om het verhaal van begin af aan te kunnen volgen!
De kosten van benzine van deze Fazer neem ik ook gelijk in dit dagboek mee.
 
Datum  Omschrijving
Kosten
29 mei 2007
km 65987

Hij is verkocht!

Na een paar dagen op Marktplaats, heb ik hem dinsdagavond verkocht aan Paul uit Alphen. Paul heeft al een rijbewijs zijn vriendin (Kim) nog niet, maar ze is wel aan het lessen. Paul was na een proefrit 's -middag gecharmeerd van een Fazer en heeft dus die van mij gekocht.
Paul ook vanaf hier veel plezier met je Fazer en ik hoop dat je er veel veilige en zorgeloze kilometers mee mag gaan rijden.

Het dagboek van deze Fazer gaat dus hier niet meer verder.

 Ik heb nu dus weer alleen de zilveren Fazer.

 
20 mei 2007
km 65931
Afgelopen donderdag (Hemelvaartsdag) deze Fazer nog voorzien van nieuwe remblokken achter. Tevens oliefilter en olie vervangen carbs gesteld en alle smeerpunten nagelopen. Na een korte proefrit waar de nieuwe remblokken even in geremd moesten worden, staat de Fazer nu te wachten op een nieuwe eigenaar. Ik rijd voorlopig dus alleen nog op de zilveren Fazer.  
8 mei 2007 Na een lange periode van droogte, is het gisteren erg hard gaan regenen. Dat leverde dus wel spekgladde wegen op, maar gelukkig ben ik er zonder valpartijen doorgekomen. Wel gemerkt dat mijn MQP broek toch wel aan vervanging toe is, want die was aardig lek. Fazertje gaf geen krimp in de regen op een klein glibbertje van het voorwiel na. Dat is toch niet zo prettig op een 3-baans snelweg, waar je dan gewoon rechtdoor hoopt te rijden.  
22 apr 2007
km 65716
Vandaag de klepspeling gecontroleerd. Dit had ik al eens eerder gedaan toen ik hem net had gekocht en toen waren bepaalde kleppen nog qua speling net binnen de marges. Dus had ik mij op het ergste voorbereid.
Gelukkig viel het reuze mee, want de klepspeling bleek nu meer binnen de marges te zijn dan destijds. Dit kan alles te maken hebben met een betere afstelling waardoor bv. koolaanslag is verminderd. Hieronder zie je 2 foto's waar je zowel de Fazer zonder kleppendeksel kunt zien en ook nog een foto van de gemeten waardes van nu en nog van vorig jaar:

Zonder kleppendeksel

De meetwaarden

 

 
03 apr 2007 Nu al boven de 65k. Binnenkort weer eens aan een kleine beurt gaan denken. Pas weer lekker opgepoetst. Bandjes rijden echt lekker! Zwart is ook mooi.   
09 mrt 2007 Deze motor maakt de afgelopen periode weer heel wat kilometers, ook de Metzeler Roadtec Z6 bandjes presteren geweldig in de regen, erg veel vertrouwen en als het een keertje droog is tussendoor, rijd ik de schaamrandjes op de achterband er al bijna helemaal af.   
16 feb 2007 Omdat die zo vies was en ook het weer er weer wat beter uitziet, ben ik toch maar even gaan poetsen. Tevens ketting gereinigd en weer wat gesmeerd.   
13 feb 2007 De Fazer is echt een beetje vies aan het worden, maar dat moet ook wel met die regen. Rijdt goed met de nieuwe banden, ook in de regen.  
27 jan 2007 De afgelopen week eindelijk wat winterse perikelen, na de zware storm van afgelopen donderdag (18 januari)
Betekent wel dat de boel wat makkelijker roest (schijven etc)
Komende week zijn de temperaturen weer boven nul.
 
04 jan 2007
 km stand 
Komende weken mag deze zwarte weer het vervoermiddel zijn. Zeker met zijn nieuwe bandjes stuurt die erg lekker.
De zilveren gaat weer even op stal.
 
16 dec 2006
 km 63700
Vandaag 2 nieuwe banden erop. De Metzeler Roadtec Z6 in de maten 110/70 ZR17 voor en 160/60 ZR17 voor de achterband. Bandjes via Internet besteld bi www.afsmotorparts.nl Scherpe prijzen en binnen 2,5 week had ik drie banden in huis. 
Gisteravond de wielen gereinigd en gedemonteerd.
Vanochtend met de wielen en de 2 nieuwe banden naar KMS motoren in Poeldijk. Waar ik snel en vakkundig werd geholpen, zodat ik na 3 kwartier (incl. koffie) weer buiten stond. De rest van de zaterdag bezig geweest met remklauwen reinigen en remblokken en de boel weer monteren. Onderstaande foto's geven een idee van de werkzaamheden.
Nu heb ik 2 Fazers op Roadtec Z6 banden staan, alleen nog 1 BT014 voorband op mijn zilveren Fazer, omdat die nog lang niet versleten is. Ik heb dus nu nog een voorbandje reserve liggen.

Het pakketje banden thuis bezorgd door de koeriersdienst

Voorkant op de bok, dat werkt makkelijk en veilig

Voorband 110/70

Achterbandje na een regenritje van zo'n 35 km

de randjes zijn er nog niet af, maar het begin is er!

 
03 dec 2006
 km 
Valbeugels en MRA varioscreen gemonteerd.
Valbeugels (EUR 35) hoop ik nooit nodig te hebben, puur preventief dus en het ruitje (EUR 50) moet helpen tegen te veel winddruk en herrie rond de helm.

MRA Vario Touring ruit

Valbeugels

Poetsen heeft geen zin met al die regen!

EUR 85,-
7 okt 2006
 km 
Extenda Fenda via ebay aangeschaft en hier gemonteerd.

Extenda Fenda

EUR 25,-
6 okt 2006
 km stand 62074
Nadat ik op deze Fazer de gemodificeerde demper heb gemonteerd, vind ik hem iets mooier lopen.
Ook nog wat geëxperimenteerd met de 2 voorwielen wisselen tussen deze en de zilveren Fazer en de BT014 neemt dus gewoon de shimmy mee en de Metzeler Roadtec M1 stopt het shimmy effect (ook op de zilveren dus)
Conclusie: nieuw Metzeler bandje voor de zilveren Fazer kopen.
 
6 okt 2006 Vandaag er nog 44 km bijgezet zodat de tripteller op 378 stond en er eigenlijk nog maar 1 liter in de tank zat.
Dat betekent 74 km op reserve, met misschien nog 16 zeker te rijden. Dus 5 Liter als reserve voorraad aanhouden is goed.
Bij het tanken ging er tot de onderkant van de vulbuis precies 17L in en met een beetje proppen kon ik er 18L bij doen.
In de praktijk is een aardig volle tank dus goed voor 19L benzine. en zeker 360km bij een gematigd verbruik.
Nu reed die dus precies 1 op 21 op BP Ultimate
 
4 okt 2006 Het reservelampje van de benzine gaat bij deze Fazer best wel snel branden, daarom heb ik wat onderzoek gedaan:
Eerst het restant benzine afgetapt nadat ik al 40 km op reserve had gereden. Ik haalde er nog 3 liter uit.
Vervolgens de vlotter gedemonteerd en eens gekeken en gemeten hoe een en ander nu precies werkt.
Bij dit model (3 draads vlotter) wordt een potmeter én een niveauschakelaar gebruikt. Bij de nieuwere FZS600 is alleen nog sprake van een 2 draads potmeter en dus geen niveauschakelaar.
De niveauschakelaar van deze Fazer is eigenlijk een NTC weerstand die altijd zo'n 6 mA doorlaat (2000 Ohm) als deze weerstand "droog" staat kan die intern opwarmen en gaat de weerstand langzaam naar 100 Ohm toe.
Dat is ook de reden dat het lampje steeds feller gaat branden.
Helaas is dit met een puntlas bevestigd en kun je het niet zo makkelijk verplaatsen.
Het is nu dus zaak om uit te vinden wat de benzinemeter nu aanwijst bij een bijna lege tank.
Als er nog 3 liter inzit komt die nog boven het 0% streepje
Als er nog 1,5 liter in zit komt die best nog aardig uit de hoek.
Nu staat op de dagteller 344 km (km stand 62036) en zit er nog 3 liter in.
Als ik nog een keer 40 km gereden heb, zit er nog bijna een liter in en dan ga ik kijken hoeveel liter er dan getankt kan worden. Zodoende kun je wat beter op je benzinemeter gaan vertrouwen.
Het lampje ging dus al branden toen er nog 5 liter in zat!

Vlotter FZS600 van 1998

 
15 sept 2006 Carbs toch nog weer eens synchroon gesteld. Ik krijg deze Fazer toch niet zo mooi lopen als de zilveren Fazer. 
Maar alles bij elkaar is het nog wel acceptabel hoor!
Ook even de bougies allemaal gecontroleerd en carb 4 iets minder rijk gezet omdat die bougie iets donkerder van kleur leek.
 
11 aug 2006 Niet zoveel te melden. Fazer heeft er nu zo'n 61k op staan en loopt gewoon erg netjes. Twijfel nog wel eens om deze Fazer toch weer eens te verkopen of toch maar als 2e motor erbij te houden. Als iemand echt veel interesse heeft, kan die altijd contact met mij opnemen. Zwart is ook een mooie kleur en het blijft een mooie allround motor zo'n Fazer!
Een prijs ergens rond de EUR 2900 is bespreekbaar. (o.a. nieuwe bandjes en grote beurt gehad)
 
1 juli 2006 Ook van deze Fazer de carbs synchroon gezet. Na het opnieuw monteren van de carbs is die al een stuk beter gaan lopen, dus moest die ook nog een beetje afgesteld worden.
Dit Fazertje loopt nu ook erg netjes en hard!
 
4 juni 2006

kmstand 60800

Dit keer de carbs eraf gehaald en de inlaatrubbers gecontroleerd. Gelukkig alleen krimpscheurtjes aan de buitenkant.
Tevens achterbrug gedemonteerd om er een andere ketting op te leggen en een nieuw voorkettingwiel.
Het achterkettingwiel van mijn zilveren Fazer en de ketting daarvan zitten nu op deze Fazer. Achterbrug, wiel en ketting goed schoongemaakt met WD40 en alles weer gemonteerd.
Nu de carbs er opnieuw opgezet zijn en wat afgesteld, loopt deze Fazer nu ook erg mooi en komt het vermogen er ook mooi in. In de eerste versnelling komt boven de 7000 rpm spontaan het voorwiel iets omhoog! Een onvervalste power wheelie zeg maar ;-) en dat voor een 600cc.
Voor foto's kijk hieronder en klik voor een vergroting op de foto:

InlaatrubbersCarburators

Nieuw voor kettingwiel en andere kettingActueel plaatje van 5 juni 2006

Nog een mooie foto van 5 juni

EUR 10,- voor het kettingwiel.

20 mei 2006 Deze Fazer ligt nu weer een beetje uit elkaar. De voorvorkpoten eruit gehaald en de onderpoten mooi gepolijst na een grondige schuurbeurt om alle pekelschade weg te schuren. Nu dus hoogglans aluminium.
Tevens de olie in de vorkpoten vervangen door nieuwe 10W20 olie. Er gaat zo'n 485 cc per poot in (volgens het WPH heb ik het niveau gemeten vanaf bovenaf (12,3 cm zonder veer erin en zo'n 5 cm met de veer erin en ingeduwde binnenpoot.

EUR 5 voor de olie.

20 maart 2006 Winter duurt maar voort (kouderecord dit jaar). Eerste GPS ritje gereden met mijn Quest. Leuk met zo'n systeem een route opnemen en later in je computer terug te zien als track.
Morgen gaat Miep of Marieke (hoe gaan we haar noemen) mij ook via een vooraf geplande route de weg vertellen.
 
11 maart 2006 Nog steeds niet warm genoeg om lekker te sleutelen, maar wel ideaal om deze Fazer als "pekelmotor" te kunnen gebruiken. Zelfs begin maart valt er nog veel sneeuw en ook van de week 's-ochtends nog bevroren weggedeeltes gehad. Niet echt lekker rijden. Maar gelukkig overeind gebleven. Ik heb inmiddels al weer 3 tanken leeggereden en Fazer bevalt goed. Die andere Fazer mag boven de 10 graden weer naar buiten.  
24 februari Handvatverwarming bevalt goed! Rit naar Hilversum en terug was niet echt warm, maar nu wel dragelijk voor de handen Ook lekker zuinig gereden met deze Fazer.
Ik heb al weer bijna zo'n 1000 km erbij gereden en het blok loopt best netjes. Je merkt echt niet dat er bijna 59k op staat. Alleen rammelt het ruitje op de kuip nog wat.
Als het straks wat warmer is gaan de voorpoten er ook een keer onder uit en komt daar zeker nieuwe olie in.
Ook dan gelijk maar een revisie van de voorremklauwen.
Maar voorlopig lekker blijven rijden.
Mijn andere Fazer is nu wat eenzaam ;-) maar die gaan we ook nog wel weer een keertje vertroetelen.
 
19 februari Cruise control (37 Euro) zit er nu ook op.
Tevens handvatverwarming (20 Euro) gemonteerd. (Best lekker hoor) Ook weer samen met Marijke een kort ritje gemaakt.
Toch maar een benzineverbruikpagina voor deze Fazer gemaakt. Klik hier voor benzineverbuik zwarte Fazer.
EUR 37,-
EUR 20,-
12 februari Vandaag spiegels model 2003 (45 Euro) erop.
Grote Beurt:
Bougies 30,60 Olie 13,50 Filter 6,50 Klok 5,-
kloksteuntje en cruisecontrol steun gemaakt.
Oliefilter en Olie vervangen. Hier nog wat foto's:

 12 febr: Zelf gemaakt steuntje voor LOUIS klokje van 5 euro12 febr:Steuntje voor klok gemonteerd 12 febr:Nu met klok (dubbelzijdig tape bevestigd.
 12 febr:Cruisecontrol steun met M4x07 draad erin 12 febr:Zo is die nu 

EUR 45,-


EUR 60,-

6 februari 2006
km 58304
Vandaag getankt (14 liter kosten EUR 19,87). Monorack voor topkoffer gemonteerd. Vanaf hier zal ik ook het gemiddelde verbruik na elke tankbeurt noteren. EUR 19,87
9 januari tot 5 februari 2006 Heel veel gesleuteld aan deze Fazer, nu staat er weer een heel mooie motor die ook nog in goede staat verkeerd.
58000 km is zeker niet veel voor een Fazer.
Als belangrijkste feiten zijn te vermelden:
-Topkuip netjes zwart gespoten en opnieuw van stickers voorzien
-Klepspeling gecontroleerd (binnen marges na 58000 km)
Cilinder 1 t/m 4:
Uitlaat 26,26 29,23 23,25 22,22
Inlaat  19,19 20,13 13,14 15,14 
Alles in honderdsten millimeters klepspeling.
Omdat Uitlaat tussen 20 en 30 en Inlaat tussen 10 en 20 mag liggen, gaat het nog precies.
Alleen cilinders 1 en 2 op de Inlaat en cilinder 2 op de uitlaat zouden wat minder speling mogen hebben.
-Carburators gesynchroniseerd en mengselschroeven gesteld
-Alles gepoetst en zonodig gesmeerd.
-Aantal ontbrekende schroefjes en rubbers gekocht en gemonteerd.
Onderdelen
 ongeveer EUR 200,-
9 jan
2006

 

Weer een jaartje voorbij.
Dit keer wel wat nieuws. Ik heb er vandaag een Fazer 600 van 1998 bijgekocht om een leuk sleutelproject te hebben.
Motor heeft ruim 55k er op staan en heeft hier en daar wel wat achterstallig onderhoud.
Maar de prijs was goed en als het blok ook nog gewoon goed blijkt te zijn (loopt nu wat onregelmatig door niet zo'n goede afstelling) dan kan ik hier wel eens wat leuks van gaan maken.
Het is een zwarte dit keer en ik zal er wel een aparte pagina over gaan vullen.
Heb ik voor mijzelf ook gewoon een logboek / planning over wat nog wel en wat al klaar is.
Zie voor het sleutelproject deze pagina.

iets tussen de 2 en 3 duizend Euro

Copyright ©  2006  Ted Damen
Created: 6-Feb-2006