Startpagina: Techniek

Inrijden Motor

Voor het inrijden van de motor, moet in eerste instantie de aanwijzingen van de dealer en natuurlijk het instructieboekje worden gevolgd. Hieronder vind je ook wat aanvullingen die zijn opgetekend in het Forum van de Yamaha Fazer club:

Zorg er altijd voor dat je nooit met een koude motor direct het gas open draait. De motor kan het beste al rijdend warm draaien, omdat alleen stationair draaien de motor onvoldoende belast en door het rijke mengsel bij gebruik van de choke lost de olie iets op, wat weer nadelig is voor de smerende werking.
Dus starten zonodig met hulp van de choke. Ietsje gas bij om even te starten tot max. 2500rpm. Dan choke er al een stuk af en dan eigenlijk gelijk al rustig wegrijden. Zo gauw de motor goed oppakt z.s.m. de choke er helemaal af. Houdt het toerental onder de voorgeschreven waarden. Dus voor een 4 cilinder Fazer 600 houd je de voorgeschreven 5000 de eerste tijd zeker tot km stand 500 netjes aan. Daarboven kun je totdat de 1500 km is gepasseerd langzaam en natuurlijk alleen bij een warme motor iets meer toeren gaan draaien. Boven de stand 1500 km, kun je langzaam aan de motor in hogere toerentallen gaan belasten. Ga hier wel met beleid mee om, want het rode gebied en de toerenbegrenzer zijn toerentallen waar je niet hoort te komen! Kan alleen maar blijvende motorschade veroorzaken en dat is niet goed voor het olieverbruik en de levensduur van de motor.

De bedoeling van inrijden is dat je de motor in zo veel mogelijk wisselende omstandigheden gebruikt. Voor het motorblok dus wisselende toerentallen, niet te lang één snelheid/toerental. Houd je in principe aan de maximaal opgegeven toerentallen bij het inrijden, maar hij mag er best even een beetje boven komen, bij inhalen etc., als je maar niet constant te hoog in de toeren gaat rijden. Voor de rest van de motor geldt hetzelfde, ook alle andere bewegende delen zoals de vering, versnelling etc. moeten op elkaar in kunnen lopen. Ook daarbij dus zoveel mogelijk wisselende omstandigheden. Het slechtste wat je kunt doen is een lange rechte weg nemen en dan uren lang exact 5000 toeren (zal rond de 80 km/u zijn) gaan rijden.

Created 25 november 2001