Startpagina: Techniek

Klepspeling controleren

Elke 42000 km moet volgens het onderhoudsboekje de klepspeling gecontroleerd worden.
Omdat mijn motor inmiddels ruim 38000 km erop heeft staan en ook nog wat dagen rond de Kerst van 2005 goed besteed konden worden, heb ik het nu alvast maar gedaan en straks niet bij de 40k beurt.

De voorbereidingen bestonden uit de aanschaf van een werkplaatshandboek, een setje voelermaten, een micrometer en natuurlijk het gebruik van wat gezond verstand.

Hieronder wat foto's en daaronder het verhaal erbij.

De kleppendeksel eraf

De kleppendeksel eraf

Stator

Vliegwiel

Mijn voorbereidingen bestonden uit het bestuderen van het werkplaatshandboek.

Eerst dacht ik ook nieuwe pakkingen nodig te hebben, maar gelukkig hoefde dat niet, want de nokkenasdeksel heeft een rubberen pakking die te hergebruiken is en de dynamodeksel heeft geen pakking en bevat ook geen olie, zoals bij veel andere blokken.

Het begon met het verwijderen van het zadel en de tank. Daarna heb ik het zwarte doosje voor de bedrading verwijderd om wat meer ruimte te krijgen, ook heb ik het thermostaathuis los gedraaid.

Na het verwijderen van de bougiekappen, kon ik de 8 inbusbouten los draaien voor het kleppendeksel. deze bouten zaten best goed vast )ondanks het aandraaimoment van 12 Nm en je hebt dus echt een goede inbussleutel nodig om de boel niet dol te draaien! Vergeet ook niet als eerste de 4 ronde sierdekseltjes te verwijderen.
Daarna met een nylon hamer de deksel wat losgeklopt en toen die omhoog was, ging ik proberen de deksel naar links toe te verwijderen. Helaas moest dus ook de valbeugels verwijderd worden en de gaskabels wat opzij gehouden.

Volgens het Wplhboek is er best wel wat ruimte, maar dat is echt minimaal. met name de nokkenaskettinggeleider zit aardig in de weg en de pakking gaat daar het hele stuk langs, dus is het wel oppassen om de boel niet te forceren.

Op de 2 bovenste foto's zie je de details van de nokkenassen. Nadat cilinder 1 in het BDP is gezet, kan de klepspeling gemeten gaan worden. Dat doe je achtereenvolgens voor elke cilinder en elke klep, zodat je dan voor 16 kleppen de speling hebt opgemeten. Ik heb de waarden in de volgende tabel gezet. Dit is dus een bovenaanzicht met links cilinder 1 en de klepspeling in honderdste millimeters weergegeven.

Cilinder 1 2 3 4
Uitlaat 22 22 22 22 24 24 24 22
Inlaat 16 14 15 13 13 13 12 12

De klepspeling voor de uitlaatkleppen mag tussen de 0,21 en 0,30 mm vallen en voor de inlaatkleppen tussen de 0,11 en 0,20 mm. Als de klepspeling aangepast moet worden, dan moeten er dunnere of dikkere shims tussen die in stappen van 0,05 mm op of aflopen. De inlaatspeling zou dus van 12 naar 17 kunnen gaan en de uitlaatspeling van 22 naar 27 honderdste millimeter. Niet echt noodzakelijk dus.
Gelukkig maar want ik zag het helemaal niet zitten om in de beperkte ruimte van het frame de nokkenassen te demonteren en ook nog de timing van de nokkenas weer goed te krijgen.
Daarnaast moest dan ook nog de nokkenaskettingspanner verwijderd worden en dan moesten de carbs er ook nog allemaal af!
Kortom een leuke klus als blijkt dat alles goed staat, maar bijna onmogelijk als de nokkenassen eraf moeten om een shim te vervangen.

Ik ben benieuwd hoe de garage het zou doen als echt blijkt dat er shims gewijzigd moeten worden. Voorlopig ben ik er weer een hele tijd vanaf en weet ik nu zeker dat het blok er qua nokkenassen etc. gewoon nog heel netjes bij staat.

Bij de komende 40k beurt gaat de koelvloeistof eruit en worden de bougies olie en oliefilter zeker weer vervangen. Die 40 k beurt kun je komend voorjaar hier op mijn site verwachten.

Created 27 december 2005

Startpagina: Techniek