Startpagina: Techniek

Extra knipperlichten

Op het model 2002 van de FZS600 (en waarschijnlijk ook de FZS1000) zijn in de buitenste bovenhoeken van de koplampen 2 stadslichten van elk 5W gemonteerd. Omdat deze lampjes toch niet zoveel licht geven, had ik het idee om hier extra knipperlichten van te maken, zodat vanaf de voorzijde nu 2 i.p.v. 1 knipperlicht gaat branden.

Dit is het eindresultaat

De onderdelen die je hier voor nodig hebt zijn 2 steeklampjes van 5W met oranje gekleurd glas. Deze zijn bij elke goed gesorteerde motor of scooterzaak te koop á 1 Euro. Daarnaast is het verstandig om ook nog 2 tweepolige female stekkertjes te vinden met daaraan zo'n 20 cm draad. Ik heb deze gemaakt uit een universele Autoradio stekkerset door deze stekkers door te zagen en een beetje af te slijpen, zodat ze in de originele lampvoetstekker passen.

Om bij de knipperlichten te komen moet je de zwarte afdekkappen aan de binnenzijde van de stuurkuip losmaken. Elk kapje zit met 1 inbusbout en 2 kruiskop schroeven vast. 

De lampvoetjes kun je dan door tegen de wijzers van de klok te draaien uit het huis nemen en de blanke lampjes vervangen door de oranje gekleurde. M.b.v. het stadslicht kun je direct controleren of de nieuwe lampjes het doen. Koppel daarna de stekker los van de originele contrastekkertjes en schuif de (op maat gemaakte) nieuwe stekkers in de stekker die van de lampvoetjes van de stadslichten af komt.
Koppel dan de ronde knipperlichtstekkers los en strip de nieuwe draden ongeveer 2 cm af en schuif ongeveer de helft van de aangestripte draadjes door het midden van het ronde stekkertje en buig het daarna om de voorkant van dit stekkertje dubbel, zodat het goed klem kan komen bij het terugplaatsen van de stekker in de ronde contrastekker.
Het niet gebruikte deel van de aangestripte draadjes gewoon netjes afknippen! Nu staan de oude stadslichten parallel aan de knipperlichten. Plak de vrijgekomen stekker van het stadslicht met isolatietape dicht en controleer of alles het doet. Nu heb je aan de voorzijde dus totaal 4 knipperlichten.

Nu had ik dat dus allemaal gedaan, maar het resultaat is alleen goed te zien als niet het dimlicht aan staat. Helaas rijd ik altijd met licht aan dus zie je niet veel van de extra knipperlichten

Daarnaast ben je dus ook de standaard stadslichten aan de voorzijde kwijt en dat is weer gevaarlijk als je überhaupt vergeet je licht op dimlicht te zetten en alleen stadslicht zou gebruiken.

Ik heb de modificatie dus weer ongedaan gemaakt, maar wilde het toch niet onvermeld laten.

Beslis daarom zelf wat je wel of niet verstandig vindt, ik zou het in ieder geval niet nogmaals doen, want je bent ook je parkeerlicht aan de voorkant kwijt!

Andere alternatieven:

IK RAAD JE DUS AAN OM DIT NIET ZO MAAR OOK TE DOEN. VEILIGHEID EN ZICHTBAARHEID ZIJN ZEKER OP EEN MOTOR HEEL BELANGRIJK EN IK BEN NIET AANSPRAKELIJK VOOR ONVEILIGE SITUATIES!


Op onderstaande foto's kun je nog wat details zien. 

Het standaard stadslicht 

Hiernaast zie je een foto nadat het allemaal is aangepast.

Nog wat bedrading details

Created 2 januari 2003

Startpagina: Techniek