dB killer voor mijn Micron Raceuitlaat

Startpagina: Home Motor

Op deze pagina kun je een met foto's ge´llustreerde pagina vinden van mijn eigenbouw dB-killer voor de Micron PCY33.
Omdat dit een z.g. Slip-on Demper voor Racegebruik is, produceert deze demper volgens Micron 102dB en dat is redelijk veel voor de openbare weg. Nu weet ik dat 'Sound save lives' ook waar is, maar sound kan ook geld kosten, als het wat te veel van het goede is. Nu zegt iedereen natuurlijk "Waarvoor heb je dan geen Bos of Laser gekocht ?"
Gewoon omdat ik daar geen f900,- voor over heb. Deze demper kostte mij f399,-
Dus kan ik heel wat knutselen en dat vind ik geweldig. 
Uitdenken, tekenen, zagen, boren, lassen, monteren, uitproberen, geluid opnemen, vergelijken en dan maar door gaan tot je helemaal tevreden bent.
Alle lezers van deze pagina krijgen hier een kans om dit proces van dicht bij mee te maken. De foto's geven veel toelichting en de geluidsbestanden kun je beluisteren, ter eigen beoordeling. Veel plezier met lezen! 
De geluiden en foto's zijn wel opgenomen met mijn vorige Fazer, maar dat verschilt niet echt veel!

Lees wel de gehele pagina tot het einde door, want de eerste pogingen leidden niet tot gewenst resultaat.

Hieronder de eerste (mislukte poging):
Klik op de foto's voor een vergroting

We beginnen met het uit elkaar halen van de demper, het losdraaien van de 3 inbusboutjes volstaat, Markeer wel met een watervaste stift de positie van het dekseltje, zodat je alles weer goed in elkaar kan zetten

 

 

 

 

Dan heb je dus deze onderdelen bij elkaar

 

 

 

 

Keramisch dempermateriaal heb ik eerst ook gebruikt.

 

 

 

 

Verwarmingspijp met 28mm diameter en een strip staal van 25 x 2,1 mm en een meter lang om de pijp te splitsen in twee kanalen. Dit alles om de directe doorstroming wat tegen te gaan.

 

 

 

 

Hier alvast een voorproefje van hoe het straks gaat worden.
Dit is meer even passen en meten er moet nog veel gezaagd en geboord worden.

 

 

 

 

Teken 2 ringen uit op een stuk voldoende dik plaatstaal (2mm volstaat).
Zaag deze uit met een HSS decoupeerzaag. Doe eerst de 28 mm gaten (eerst een gaatje boren voor de zaag) en daarna pas de 49 mm buitenomtrek. Als je klaar bent heb je dus twee ringen die precies klem om de 28 mm pijp zitten en de voorste ring (aan het begin van de demper) gaat niet verder dan het begin van de geperforeerde pijp. De achterste ring moet wel precies goed klem komen aan de achterkant van de demper.

 

 

Dit is dan het resultaat van het decoupeerzagen en vijlen. De ringen zitten op de uiteinden van de pijp. 

Doe kleine beetjes tegelijk want je vijlt zo te veel en dan zit het veel te los.

 

 

 

Hier zie je ingeslepen sleuven als voorbereiding voor het beperken van de doorstroming van de binnenste pijp. 

De onderlinge afstand is telkens 8 cm en dan precies tot de helft doorslijpen.

 

 

 

Als de strip erin zit kun je de boel dicht gaan knijpen en dan wordt dit het resultaat. Ik heb ook nog een aantal gaten geboord om toch genoeg doorstroming te krijgen.Deze doorstroming moest dan door het witte dempingmateriaal gaan, maar dat vloog er echt in flarden uit als je veel gas gaf. Achteraf logisch natuurlijk, maar ja alle begin is moeilijk. Bovendien was die toen ook nog veel te stil geworden.

In de tweede poging heb ik wel deze binnenpijp gebruikt, maar daar omheen geen dempingmateriaal gedaan. 
Dan heb je een stuk minder herrie dan de Micron standaard geeft.
Alleen zou je deze binnenpijp kunnen vervangen door een volledig geperforeerde pijp zonder schotjes en blokkades met daar omheen dan wel weer dempingsmateriaal. Dan zal het geluid wat mooier van opbouw zijn met een regelmatige doorstroming. Ik heb toch eerst een andere aanpak gekozen, lees gerust verder!

Zo zag het er dus aan de achterkant uit.
De ring past net om de binnenpijp en valt ook precies in de micron binnenpijp. De ring was dus vast gelast aan de binnenste 28mm pijp. (Hier al weer los geslepen)!

Deze binnenpijp heeft er ook zonder dempingmateriaal omheen in gezeten, maar het geluid was niet mooi een beetje wazig "PLUP FLUP PLUP" 

Hieronder wordt het resultaat echt beter!!!

 

 


VANAF HIER heb ik een wat eenvoudigere aanpak gebruikt, die wel tot goede resultaten heeft geleid:

Dit heb ik overgehouden van de eerste poging dit pijpje met de ring er omheen heb ik precies pas gemaakt zodat het in de tussenpijp tussen collector en einddemper vastgelast kon worden. In de volgende foto zie je daarvan het resultaat.

 

 

 

  

Dus aan het einde van de tussenbocht zit aan de binnenkant de ring vastgehecht, zodat de doorstroming en de terugslag wat beperkt wordt.

Slijp wel netjes de bramen aan de buitenkant weg, anders lekt hier straks de demper!

Aan het einde van de Micron demper doe ik iets wat hier op lijkt, alleen komt hier de ring ZONDER pijpje erin te zitten.

 

  

Zo ziet dat er dus uit aan de achterkant van de demper. Alleen een ring dus met binnendoorlaat van ongeveer 30 mm. 

Pas op dat je met lassen en aanhechten, zodat je de boel niet wegsmelt, want anders vallen de gaten erin of zit alles aan elkaar geplakt. 
Ik heb elektrisch gelast met elektrode en als stroomsterkte ongeveer 50 Ampere gebruikt.

Als je later alles eventueel weer ongedaan wilt maken, breek je de ring er voorzichtig uit en vijl je de bramen weg.

 

Dit is dus het definitieve resultaat van achteren gezien, de ring die de boel aan de achterkant nog wat dempt is goed te zien. Zonder die ring is het net het geluid van de racedemper zoals die uit de doos kwam en dat is echt aardig luid. Dit is goed te doen en toch niet saai. Vanmiddag (31-05-2001) reed ik op de snelweg langs een stilstaande motoragent en die keek toch nog wel even op, dus je hoort mij echt nog wel langs komen als die 120 km/uur 6000 rpm draait.
Hij ging gelukkig niet achter mij aan, want hij had het ergens anders druk mee.
Hebben jullie dat ook: als je boven de 100 rijdt, dat je dan je eigen knalpijp niet meer hoort, behalve dan als je wat gas bij geeft in tunnels! Hoe ervaren mensen langs de weg dan zo'n geluid? Is dit echt hard of valt het wel mee?

Dit is dus het gehele ombouw verhaal! 

Uiteindelijk heb je met relatief  weinig werk toch een racedemper, waar ook nog op de openbare weg beschaafd mee rondgereden kan worden, zonder echt storend te zijn voor je omgeving (dus ook voor de politie). 
Het geluid is nog steeds lekker donker van klank: "WHOM" "WHOM" bij het gas geven en "POP" "POP" "POP" bij stationair toerental en misschien WHAaaaaaaM WHAaaaaaaM als je eens lekker optrekt. Het hele zware geluid die de Micron standaard geeft is eruit, maar het is nog wel herkenbaar alleen wat zachter en milder.
Alle mensen die dit niet zien zitten, wil ik echt niet aan het knutselen zetten. Kant en klare dempers van Laser, Bos etc. zijn natuurlijk een goed, alleen vaak wat duurder, alternatief.

Top


Hieronder vind je tips om zelf geluiden op te nemen:
Heb je zelf een niet standaard demper op je motor en heb je een videocamera, dan kun je zelf ook geluidsbestanden maken: Zet je camera en je Fazer buiten, en stel je camera op ongeveer 2 meter achter je motor op ongeveer 1meter hoogte (b.v. op de motorkap van je auto of op een stoel). Draai wel eerst je Fazer even een beetje warm!
Start de opname op je camera en start daarna je motor geef een paar keer gas tot ongeveer 4500 rpm en laat ook even stationair draaien. Alles bij elkaar zo'n 20 seconden geluid. Zet alles weer binnen en ga aan de slag op de computer:
Koppel de geluidsuitgang van je camera aan de line-in van de geluidskaart.
Zorg ervoor dat de line-in is geselecteerd bij de opname volumeregeling.
Neem dan met de Windows geluidsrecorder het uitlaatgeluid op en sla het op als WAV bestand
(indeling PCM 11.025 Hz; 8 bit; mono 11 kB/s)
Daarna kun je van deze file eventueel nog een MP3 maken.


Top