Startpagina: Techniek

Remcilinder Fazer

Mijn vraag was:

Wat is de beste remedie tegen vastzittende remklauwzuigers? Vooral de Fazer achterrem is berucht in deze. Moet ik de zuigers eerst goed reinigen en dan soms wat invetten? Wat is dan het beste vet om hiervoor te gebruiken? Graag jullie tips?

Erwin: Gebruik voor smering van assen, draaipunten en remcilinders altijd molykootvet. Is niet goedkoop maar het bevalt mij prima. Verkrijgbaar in vaste samenstelling in een potje en in spuitbus. Let bij smeren van remcilinders erop dat de remschoentjes zelf vrij van vet/olie en andere chemisch spul blijft. Klinkt logisch maar je zult ze de kost moeten geven die de eerste de beste bocht het rempedaal indrukken en rechtdoor de tuin van overburen induiken. 

Andere alternatieven zijn kopervet of siliconenvet:

Leo: Gewoon kogellagervet kan niet tegen hoge temperaturen. Een een goed kogellagervet houdt op bij ongeveer 120 C. Remmen kunnen nog wel wat warmer worden. Zelf heb ik de zuigers van de remklauwen ingevet met siliconenvet. Dit is zeer goed temperatuurbestendig. Sindsdien hebben de zuigers niet meer vast gezeten.

JB: Ik ken Molykote-vet niet, ik gebruik altijd kopervet. Voordeel: absoluut hittebestendig, heel goed tegen piepende remmen en het heeft een opvallende koperkleur, waardoor je het altijd ziet als het vet op de verkeerde delen komt. Da's ook gelijk het enige echte nadeel: als het vet bv. op je remschijf komt, brandt het ook niet weg bij het remmen

J.W: Ik gebruik ook altijd kopervet voor de glij asjes v/d remklauwen, en een spuitbus met "remreiniger"om alles schoon te maken (ontvet en reinigt) tast niks aan, en natuurlijk regelmatig met een "luchtspuit"de vieze troep (remstof) er uit spuiten. groeten J.w.(de curve man)

Ted: Navraag bij een motormonteur leerde mij nog dat het goed schoon houden eigenlijk het belangrijkste is. Invetten heeft niet zoveel zin omdat de zuigers dan ook weer meer vuil aantrekken.
Bij ernstige corrosie van de hard chroom zuigers kan eventueel licht opgeschuurd worden met zeer fijn waterproef schuurpapier korrel 800! Daarvoor moet je dan eigenlijk wel een volledige revisie gaan uitvoeren dus ook de rubber afdichtingen vervangen, de remblokken en natuurlijk nieuwe remolie daarna en de boel weer ontluchten. 

 

Created 25 november 2001