Standaard demper aanpassen

Startpagina: Home Motor

Op deze pagina kun je zien hoe ik van een standaard Yamaha demper (type 5DM) iets leuks heb proberen te maken.
Ga nu niet zelf gelijk in je mooie nieuwe of bijna nieuwe demper zitten zagen, want ze zijn nogal duur (veel duurder zelfs dan een sportdemper). Doe het dus alleen als je er goedkoop een kunt aanschaffen, zoals ik want ik betaalde slechts 25 Euro en dat is nog wel te doen en als het mislukt is het dan ook geen ramp..

 
Zo was dus de beginsituatie, toen er dus nog niets gezaagd was.

Dit was een originele demper van een Fazer 600 uit 1998.

Je zult je zelf wel afvragen, waarvoor nu weer? Ik kon toevallig goedkoop aan een 2e hands uitlaatdemper kopen en vond dit een geschikt moment om hier eens wat mee te experimenteren. Allereerst heb ik op internet naar doorsnede tekeningen gezocht. Helaas waren die nergens te vinden. Toen heb ik maar gewoon de zaag erin gezet en ging het project starten.

Hier het gehele verhaal: (met tussendoor de foto's)

Waar de pijp aan de voorkant de demper in gaat zit een verchroomde deksel. Nu heb ik daar eerst de lasnaad weggeslepen en daarna de zaag erin gezet. Na een 1/2 uurtje zagen had ik geheel rondom de lasnaad doorgezaagd en zag ik de voorkant van de eerste 'kamer'.

Klik op de foto's voor een vergroting
Hier helemaal links op de tafel zie je het losse dekseltje om de pijp heen zitten.

 

Ik was nog niet veel opgeschoten dus.

Na de tweede zaagactie kon ik de voorbocht eraf halen (met deksel en al) en keek ik in de eerste kamer. Hier zie je ook de restrictor zitten, die heb ik er maar afgehaald, want dat houdt een hoop lucht tegen. Gelukkig waren de 3 puntlassen losgekomen anders was het niet gelukt!
Daarna aan de achterkant van de demper ongeveer 1 cm vanaf de lasnaad alleen de buitenmantel doorgezaagd en ja ik kon zowaar de buitenmantel eraf schuiven, want van buiten naar binnen heb je resp. buitenmantel, isolatiemateriaal en geperforeerde binnenkamers. Er zijn nu drie kamers achter elkaar waar eerst de lucht in de eerste kamer terecht komt en via een pijp naar de achterste(3e) kamer wordt geleid, vandaar wordt weer met 2 pijpjes terug naar de middelste kamer geleid en dan pas met een pijp naar achteren er weer uit. Zo raak je dus veel herrie kwijt!
Hier is de binnenkamer nog niet doorgezaagd, maar op de volgende foto wel!

 Nu heb ik de middelste kamer rondom doorgezaagd, wat puntlassen weggeboord en daarna de 2 pijpjes die terugkomen van de 3e kamer iets ingekort. Tevens de restrictor van de voorbocht eruit gehaald, dat is zo'n konisch geperforeerd pijpje die in een punt van 1 cm diameter uitloopt. daar werd dus al heel wat lucht geknepen.

Hier zie je de 2 pijpjes voordat ik ze zo'n 2 cm heb ingekort.

De pijp die ik vasthoud, leid de lucht van de eerste kamer naar de derde kamer. Zo krijg je een beetje een idee van de werking van een reflectiedemper.

Hier ligt alles nog uit elkaar en moet dus eerst de doorgezaagde binnenmantel weer aan elkaar gelast worden evenals de puntlassen. Na het netjes gladslijpen kon de isolatie er weer om heen en ging die weer in elkaar.Lastig met die isolatie want het moet erg strak zitten anders krijg je het niet in elkaar. 
Daarna nog even proefgedraaid voor het geluid en toen kon de boel dichtgelast worden.
Hier is de boel weer aan elkaar gelast en dit was de lasnaad voordat de polijstactie werd uitgevoerd.

 

Idem voor de achterste lasnaad waar met 3 hechtpunten voorlopig de demper goed genoeg in elkaar zit. Eerst maar eens een keertje uitproberen. De eerste indruk van het geluid is veelbelovend.
Dit is het resultaat na wat polijsten met een messing borstel (op de boormachine)
Hier is de gehele demper te zien. Binnenkort (Na de 10000 km beurt gaat die erop en ga ik kijken wat de invloed op het vermogen en het benzineverbruik is. Want met mijn Micron sportuitlaat liep die altijd zuiniger dan met de standaard pijp.

 

Klik op de foto's voor een vergroting

Top