Stuurkuip recht zetten

Startpagina: Techniek

Op deze pagina is te lezen en te zien hoe ik mijn stuurkuip heb rechtgezet.

Na aanschaf van mijn 2e Fazer 600, viel mij tijdens het rijden op dat er iets scheef stond.
Het leek net of mijn stuur of kroonplaat niet helemaal recht stond t.o.v. de tellerpartij.

Dan zijn er natuurlijk een aantal mogelijkheden:
-gezichtsbedrog.
-voorvork krom.
-stuur scheef gemonteerd.
-stuurkuip scheef.

Om een lang verhaal wat korter te maken, het was geen gezichtsbedrog en na het netjes achter elkaar zetten van het voor en achterwiel en wat meten van stuurafstand links en rechts tot aan achterkant motor, stond dus wel het stuur en de kroonplaat recht, maar de stuurkuip en tellerpartij stonden te veel naar links. Het was met name goed te zien omdat het schotje tussen de twee koplampen niet netjes in het midden van het voorspatbord uitkwam. Ook het nokje onder het stuurslot stond ook niet in het midden van de stang van het subframe. 

 
Andere goede meetpunten zijn de afstand tussen de achterste inbusbout van de cilinderkop tot aan de buitenste punt van de stuurkuip. Aan beide zijden moet je dan dezelfde afstand meten. Bij mijn Fazer (model 2002 dus) meet ik nu na de correctie zowel links als rechts 54,5 cm, zie deze foto: Afstand gemeten vanaf stuurkuippunt tot aan achterkant inbusbout

Klik op de foto's voor een vergroting
Bij mij moest dus het subframe rechtgezet worden.


Dit subframe is met 2 inbusbouten bevestigd aan een steun die aan het balhoofd is gelast.


Zie de foto hiernaast:

Het subframe wat dus scheef stond

Dus moest de hele boel aan de voorkant losgehaald worden, omdat deze 2 inbusbouten redelijk goed weggestopt zitten en natuurlijk ook best goed vast gedraaid zijn.
Dus eerst de afdekkappen links en rechts losgeschroefd en verwijderd.
Daarna de 2 stekkers links losgemaakt.
De spiegels verwijderd (telkens 2 x M6 moer)
verwijder dan de ruit om bij de stekkers en de 2 relais te kunnen die aan de teller en aan het subframe zijn bevestigd. (alleen noodzakelijk bij model 2002)
De 4 kruiskop schroeven losgedraaid waarmee de stuurkuip zit bevestigd aan het subframe.
Verwijder dan voorzichtig de stuurkuip en leg hem op een veilige plaats neer.
Toen heb ik eerst wat opgemeten om te kijken wat de uitgangssituatie was en of ik daar verbetering in kon krijgen. Om een goed meetpunt te hebben, kan het achterste inbusboutje van de cilinderkop gebruikt worden. Zie ook de foto! ik heb gemeten tussen de kuipbevestiging ring en dit inbusboutje en mat links 56,0 cm en rechts 57,0 cm. Duidelijk een afwijking naar links dus! Referentiepunt om afstand tot subframe te kunnen meten

Toen heb ik de 2 M8 inbusbouten losgedraaid waarmee het subframe vastzit aan het balhoofd. Deze zitten goed vast, dus gebruik hier goed passend en sterk gereedschap en pas op voor beschadigingen bij het loshalen (zowel aan je handen als aan je motor natuurlijk) gebruik zonodig een hamer (voorzichtig)
Bij mij ging dit gelukkig allemaal goed en toen de boel los was heb ik het eens goed bekeken en kon ik niet echt grote fouten of afwijkingen ontdekken. Dus allemaal net een beetje buiten de toleranties bevestigd, zal ik maar denken. Dus zit er niets anders op dan de boel weer te monteren en daarbij zoveel mogelijk de boel naar rechts uit te richten.

Dus eerst losjes weer de boel vastgezet en daarna onder spanning gezet en ook nog wat proberen te buigen en telkens weer meten. Na een tijdje had ik zowel links als rechts een afstand van 57,3 cm, dus dan staat de boel weer aardig recht toch?

Daarna moet alles weer gemonteerd worden en dan spuit je ook de stekkers even in met siliconenspray en kunnen ook de schroeven die je niet zo vaak ziet even tegen roest behandeld worden.

Alles bij elkaar best goed te doen, maar bij alle werkzaamheden moet je zorgen voor voldoende licht en ruimte en natuurlijk voorzichtig zijn met alle onderdelen, want een stuurkuip of tellerpartij of benzinetank kan natuurlijk zo beschadigd worden en dan ben je verder van huis. Rustig en goed doordacht te werk gaan en goed gereedschap is al het halve werk, niets forceren want dan doe je iets fout of je maakt iets kapot!

Voor mij was het weer een goede manier om mijn motor te leren kennen en dan met name hoe alles gemonteerd is en hoe het dan ook los gehaald kan worden. 
De Fazer 600 model 2002 heeft een duidelijk andere stuurkuip en bevestiging dan het oude model.
Bij het oude model was het veel makkelijker om de stuurkuip te demonteren (spiegels en spiegelsteunen los stekkers van knipperlichten en koplampen los en dan nog 4 schroeven en dan had je al bijna de stuurkuip.
Bij het nieuwe model is het allemaal wat lastiger omdat de schroeven lastig te bereiken zijn en ook direct in het plastic van de stuurkuip zitten, dus wel weer wat kwetsbaarder voor doldraaien van het schroefdraad. 

Hieronder kun je nog wat foto's van deze operatie terug vinden.

Bij de pijl een van de 4 bevestigingschroeven van de stuurkuip

Fazer weer in opbouw

Mijn garage dus!

Hier naast dezelfde foto als hierboven, maar dan wat minder bewerkt. Hier kun je links ook de 2 stekkers aan de binnenzijde van de kuip vinden.

 

Copyright ©  2002  Ted Damen
Created: 20-Jan-2002

Startpagina: Techniek