Startpagina: Techniek

Carburateurs synchroon stellen

Update na 19 nov 2002 (10000 km beurt bij Hans v Wijk) :
De carbs zijn toen op mijn verzoek dus wederom synchroon gesteld, maar tevens zijn de mengselschroeven naar 2 rondjes uitgedraaid gegaan. Dat levert bij elkaar een rotsvast toerental op, maar wel een wat hoger verbruik. De maanden erna eens gecontroleerd hoe de mengselschroeven stonden: 2 rondjes uit dus. Ik heb ze inmiddels weer op 1,5 rondje staan en dat levert best nog een rustige motorloop op. Ook nu de kilometerstand richting de 15000 gaat, loopt die nog steeds netjes.

Wederom heb ik op 17 maart 2002 de carbs nogmaals gesynchroniseerd. Nu weer met een wat koudere motor. Viel weer niet mee maar na 3 x alles nalopen, staat die nu wel goed. Een meter met 4 kolommen is misschien toch wel handiger om ook de absolute druk te kunnen meten. De CarbTune II zou dan een goed alternatief voor de TwinMax zijn.

Over een paar weken zal ik nog eens kijken hoe de carbs dan staan en als het dan goed is, blijf ik er voorlopig af, want het blijft millimeter werk.

Inmiddels heb ik op 2 maart 2002 de carbs nogmaals gesynchroniseerd. Nu met een veel warmere motor en dan wordt het een heel ander verhaal. Veel lastiger om hem dan mooi rustig te laten lopen. Ook zijn dan de afwijkingen dan toch wat groter. Daarna wat gereden en dan loopt die wel mooi hard. 
De tank hoeft er dus eigenlijk niet af, maar zorg er wel voor dat er nog maar zo'n 5 liter in zit, want dan kun je hem gewoon naar boven houden. (aan een draad door het oog aan de voorkant en dan ergens aan ophangen)
Voor de synchronisatieschroeven kun je het beste gewoon een redelijk lange rechte (dus geen kruiskop want die is te dik) schroevendraaier gebruiken)

Over een paar weken zal ik nog eens kijken hoe de carbs dan staan en als het dan goed is, blijf ik er voorlopig af, want het blijft millimeter werk.


Onderstaand verhaal is van 11 Februari 2002:

Om een betere motorloop te krijgen (minder trillingen) en een lager verbruik en ook nog beter oppakken bij het gas geven, is synchroon stellen van de carbs een goede methode.

Voor dit klusje heb ik maar een vrije dag gebruikt, want ook de voorbereidingen kostten nog aardig wat tijd.

Mijn voorbereidingen waren:

  1. Mengselschroeven carbs allemaal gelijk zetten en ook iets zuiniger!

  2. Zelf schroevendraaiers gemaakt van 2 spijkers om bij deze mengselschroeven te kunnen komen.

  3. Tank eerst bijna leeggereden (tot ongeveer 3 liter)

  4. Tank en zadel verwijderd.

  5. Alternatieve tank van oude spiritusfles gemaakt.

Stap 1 uit de voorbereiding was nog wat lastig, omdat de mengselschroeven van het 2002 model NIET meer zichtbaar zijn, maar enigszins verscholen in de onderkant van de carbs zit. In USA modellen zit hier zelfs een messing dekseltje op, om het verstellen tegen te gaan!! Hier gelukkig niet!
Om de mengselschroeven te kunnen verstellen heb ik dus 2 alternatieve schroevendraaiers gefabriceerd:

Klik op de foto voor een vergroting

Toen heb ik per carburateur het aantal slagen geteld van elke mengselschroef (Dus helemaal indraaien en tellen)
Bij model 2002 stonden ze allen af fabriek ongeveer op 1,4 rondje uitgedraaid. Ik heb ze nu op 1,1 rondje gezet, omdat die best wat armer kon staan.

Daarna kwam natuurlijk het echte werk:
Eerst een stukje op de motor gereden om hem enigszins warm te kunnen draaien.
Toen het zadel en de tank gedemonteerd en de alternatieve tank aangesloten en opgehangen. De TwinMax aangezet en op nul gesteld met de hoogste gevoeligheid. Misschien is het ook mogelijk om met een naar boven gehouden tank de boel af te stellen, zorg er dan wel voor dat het zadel eraf is en de tank niet te vol zit, let ook op de snoertjes en slangetjes die aan de tank vast zitten.

De meter aangesloten op carb 1 en 2 (verwijder eerst de 4 rubber dopjes en van de dopjes de veren en plaats ze dan zonder veer weer terug om ze makkelijk te kunnen wisselen.

Starten en met toerental 1300 rpm de boel tussen 1 en 2 gelijk gezet. Ook gekeken wat die bij iets hoger toerental doet want de boel moet niet te ver uit elkaar gaan lopen als het toerental omhoog gaat!

Daarna tussen 3 en 4 en dan tussen 1 en 3.

Als extra nog een keer tussen 2 en 4 om er maar voor te zorgen dat de boel zo gelijk mogelijk staat, ook als het toerental iets omhoog gaat.
Op de foto's is te zien welke stelschroef voor welke balans is. Je stelt dus eerst 1 en 2 aan elkaar gelijk dan 3 en 4 en dan links (1 + 2) en rechts (3 +4) In totaal dus drie schroeven.

Het resultaat is een rustig lopende motor. Het verschil is niet spectaculair, want af fabriek hebben ze best wel hun best gedaan met de Fazer. Maar met name wat oude motors, die veel kilometers en weinig onderhoud hebben gehad, zullen er gigantisch van op knappen.

Plaats natuurlijk wel weer de veertjes over de dopjes terug als je klaar bent, want ze zitten er niet voor niets.
Brand ook je handen niet want hij wordt er wel warm van na een aantal minuten draaien.

Hieronder vind je nog wat foto's om de boel wat te illustreren:

Alternatief voor vacuŁmmeters is b.v. De Carbtune 2. Ik heb voor de Twinmax (EUR 130) gekozen, omdat je hier geen last hebt van kwikkolommen en ook de demping zit wel snor, doordat altijd het verschil tussen 2 carbs wordt gemeten en dan trilt vanzelf het wijzertje rondom het nulpunt. Zorg er altijd wel voor dat je met goed gestelde kleppen, goede bougies en een schoon luchtfilter begint, anders ben je voor niets bezig.

Created 11 Februari 2002