Startpagina: Techniek

20000 Km beurt

Omdat de arbeid (werkplaatstarief) bij een grote beurt toch een van de grootste kostenposten is, dacht ik heel wat te kunnen besparen door e.e.a. zelf te gaan uitvoeren.

Mijn voorbereidingen bestonden uit het bestuderen van het onderhoudsboekje en de facturen van andere beurten die mijn motors hebben gehad.

De 20000 km beurt bestaat in hoofdlijnen uit de volgende zaken:

Bij controle van het luchtfilter viel het mij op dat het veel werk is om erbij te komen en dat zo'n filter eigenlijk helemaal niet vuil is. De meeste garages verdenk ik er dan ook van dat ze hem wel op de rekening zetten, maar gewoon niet vervangen! De oplossing is dus om er met een viltstift een datum op te zetten! Voor bougies geldt eigenlijk hetzelfde, meestal kunnen ze nog wel 10000 km mee en worden ze dus niet altijd vervangen.
Ik zou er dus zelf niet zo snel een KN filter inzetten, dat zijn onnodige kosten.

De meeste problemen ontstonden bij het verwijderen van het oliefilter, omdat de door mij gebruikte sleutel bestond uit een soort wurgbandje met beugel, die je om het oliefilter moet doen. Bij mij deukte het filter in maar ging niet los.
Toen heb ik maar de uitlaatbochten verwijderd en toen ik er wat beter bij kon, gelukkig nog wel los gekregen.
Daarom er gelijk maar een op mijn verlanglijst gezet (binnenkort bestelnummer van Louis.de hier beschikbaar)
Hieronder wat bestelnummers van Louis:
10003452 OELFILTERSCHLUESSEL 67 MM  6.45 EUR
10003929 DREHMOMENTSCHLUESSEL 1/2 ZOLL, 24-206Nm 17.95 EUR
10003085 DREHMOMENTSCHLUESSEL 1/4 ZOLL,  4-24 Nm  14.95 EUR (werkt echt die momentsleutel!)
10035022 ZUENDKERZE NGK CR9E 4 x 7.15 EUR
Ook een momentsleutel is dan erg handig, omdat sommige aandraaikoppels best wel laag zijn en ook kritiek qua schroefdraad sterkte etc. Staat dus ook op de verlanglijst. (inmiddels aangeschaft). Het weer monteren van de uitlaatbochten met de pakkingsringen was best een lastig klusje, en kostte dus veel extra tijd. (kopervet gebruikt voor moertjes uitlaatbochten)

Alles bij elkaar ben je er toch wel enkele uurtjes mee bezig, maar ja daardoor leer je ook wel beter je motor kennen en je bespaart nog eens wat ook. De totale kosten waren nu 42,- 
Anders was ik zeker ook nog 135,- werkplaatstarief kwijt geweest.

Wat ik nog wel zou willen weten is de opmerking in het instructieboekje waarin staat dat de remvloestof en de interne onderdelen van de hoofdrem remcilinders en remklauwen elke 2 jaar dient te worden vervangen.
De remslangen dienen elke 4 jaar te worden vervangen.
Is dit een veiligheidsrichtlijn van de fabrikant of zijn er ook dealers die zich echt hieraan houden?
Navraag door mij op Motorforum bevestigde mijn vermoeden, dat doet dus bijna niemand!

Voor bepaalde werkzaamheden zoals het kleppen stellen, vervangen van koelvloeistof en reparaties aan het motorblok, koelsysteem e.d. zou ik toch de dealer aanbevelen, omdat vaak speciaal gereedschap of vakkundigheid/ervaring vereist is.

Created 9 november 2003

Startpagina: Techniek